SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hedemora Gymnastiksällskap
Gymnastik
Välkommen!

Välkommen till Hedemora gymnastiksällskap, HGS!

 

HGS försöker erbjuda alla pojkar, flickor, män och kvinnor möjlighet att deltaga i sällskapets varierande gymnastiska verksamhet. På alla nivåer och i alla grupper bedrivs verksamheten på ett sätt som utvecklar deltagarna positivt, såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt.


HGS uppnår detta genom att erbjuda träningsformer som finns inom Svenska Gymnastikförbundet till hög kvalitet som är anpassad till deltagarnas färdighets nivåer.
Idag kan man träna Barngymnastik, Truppgymnastik, Artistisk gymnastik, Parkour, Vattengymnastik och funktionell seniorträning.
 
HGS verkar aktivt för att stärka det ideella ledarskapet genom att erbjuda ledarna kvalitativ hög utbildning samt arrangera tillställningar för sällskapets ledare. 

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Vad vore dalaidrotten utan dess eldsjälar?
2023-05-26 22:32

Sport i Dalarna har i 10 års tid delat ut stipendier till eldsjälar inom den ideella föreningsverksamheten i vårt län. I år har Hedemora Gymnastiksällskaps Kerstin Lundell ärats med ett föreningsstipendium på 10 000kr. Pengar hon valt att dela mellan vår förening och föreningen Parasport Hedemora.

 

Utöver detta föreningsstipendium fick Kerstin även motta ett personligt presentkort, som en del i Sport i Dalarnas arbete med att uppmärksamma Dalarnas föreningslivs fantastiska eldsjälar.

 

Länk till artikeln finns här  https://www.sportidalarna.se/kerstin-lundell/

Nytt datum för ledaravslutning
2023-05-17 14:59

 

I och med att för få ledare anmält att de skulle komma på ledaravslutningen, planerad till torsdagen 11 maj, har styrelsen tillsammans med ledarna i föreningen tagit fram ett nytt datum. 

 

Nytt datum för ledaravslutningen är söndagen den 4 juni 

 

Plats: Sturegatan 13, Hyresgästföreningen lokal, ingång från gaveln. 

Tid: 18.30-20.30 

Föreningen bjuder på salladsbuffé och presenterar  

  • Utvecklingsresan mot vårt 100-årsjubileum 2026 
  • Föreningens ekonomiska plan för överlevnad 
  • Planerade förändringar gällande barnverksamhet och AG 
  • Sommaraktiviteter 

Anmälas senast 1 juni till 

kerstin-hgs@hotmail.com 

alt 

073-843 51 73 

 

Hjärtligt välkomna önskar styrelsen! 

Vi säjer välbrunnen hästgödsel - 13 maj
2023-05-04 11:15
Den 13 maj mellan kl. 11-13 kan du hämta de påsar/säckar du beställt med hästgödsel.

Vinter släpper snart taget och då vill dina växter har lite extra energi. Hästgödsel är en perfekt vitaminkick. Beställ via SMS och betala när du hämtar. Utlämning av beställningar sker den 13 maj mellan kl 11-13 vid Gussarvets idrottshall i Hedemora. Du kan välja att köpa i två olika stora förpackningar.

Ledaravslutning VT23 - 11 maj
2023-05-01 09:36
Ledaravslutning VT23 torsdag den 11 maj, Gussarvets idrottshall.

Varmt välkomna till vårens ledaravsslutning i Gussarvets idrottshall torsdag den 11 maj.

HGS alla ledare bjuds in till denna kväll som kommer att innehålla information om HGS utvecklingsresa som påbörjades vid årsmötet. Resan innebär att styrelsen tillsammans med ledare och andra intresserade kommer att utveckla och stabilisera  sällskapets alla verksamheter. HGS bjuder på salladsbuffé.

 

Ledaravslutning hålls denna våren i Gussarvets idrottshall.

  • Dag: Torsdag den 11 maj
  • Tid: Klockan 18,00–19,30

Styrelsen kommer att presentera:  Utvecklingsresan fram till 100 år jubileum 2026Ekonomiska förändringar för stabilitet och  Progressiva strukturer utifrån Svensk Gymnastik Vill.

 

Anmälan till Kerstin senast 9 maj

tele 073 843 51 73 eller e-post kerstin-hgs@hotmail.se

 

Varmt välkomna

 

// Lillan Persson
Ordförande i HGS

 

 

 

 

 

 

Föreningsavslutning tisdag den 9 maj
2023-04-28 09:19
Föreningsavslutning tisdag den 9 maj på Stadsberget.

Varmt välkomna HGS årliga föreningsavslutning på Stadsberget i Hedemora.

 

Alla medlemmar inom sällskapet är välkomna att gå tipspromenad, ta en fika och vara med på lekar. Det kommer att vara två olika promenader man kan välja att gå. HGS bjuder på enklar fika och det finns  olika saker att leka med vid fikat. Utöver det finns det möjlighet att köpa lotter. Vinster? Det får ni se när ni kommer.

 

Avslutningen börjar klockan 18,30 på Stadsberget och kommer att rundas av vid 20.00 tiden. Kan man inte vara med hela tiden är det helt okay komma förbi en stund. Det är alltid roligt att träffas.

 

  • Plats: Stadsberget, Hedemora
  • Dag: Tisdag den 9 maj 2023
  • Tid: Klockan 18.30-20,00

Ingen anmälan, det är bara att komma.

 

Varmt välkomna

// Styrelsen

 

Glad Påsk!
2023-04-06 18:54

Hedemora Gymnastiksällskap vill önska sina medlemmar en riktigt härlig påsk!

Vi vill också påminna om att träningarna är inställda under påskhelgen.

Seniorträning har plats för flera seniorer
2023-03-27 16:24
Träningspyramid från Svenska gymnastikförbundet. - Vardagsmotion och styrketräning - därför är det viktigt att träna

Träningen innehåller övningar som aktiverar flera muskler samtidigt och förutom styrka utvecklas även rörlighet, balans och koordinationsförmåga.

 

Forskningen visar att träningseffekten på äldre är mycket stor. Oavsett om du är 60, 70, 80, 90 eller 100 år finns träningsbarheten kvar. Tränar du regelbundet får du större och starkare muskler. Klicka här för att läsa mer om träningspyramiden i en PDF som går bra att skriva ut.

 

"Det finns inte en enda individ på den här planeten som inte blir starkare och får  positiva hälsoeffekter av styrketräning." - Michail Tonkonogi, professor i idrottsfysiologi och medicinsk vetenskap

 

HGS har plats för flera  deltagare på torsdags funktionella seniorträning i Stureskolans idrottshall. Klicka här för mer information.


Det är aldrig för sent att börja träna och röra på sig!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nyheter från våra grupper