Första steget att bli ledare tar du genom att gå denna digital kurs
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hedemora Gymnastiksällskap
Rörelseglädje, utmaningar & vänskap
Truppgymnastik
Truppgymnastik

Truppgymnastiken utvecklades i Sverige under 1980-talet och är en lagsport som karaktäriseras av fart, styrka, akrobatik på hög nivå samt ett samarbete mellan individerna. Vid tävling består en trupp av 6-18 gymnaster (beroende på tävling). Truppgymnastik består av tre grenar: fristående, trampett och tumbling. 

 

  • Friståend - dans
    Ett friståendeprogram genomförs till musik och innehåller gymnastiska moment som piruetter, balansövningar, hopp och akrobatiska övningar. I friståendeprogrammet ska gymnasterna behärska koreografin, visa utstrålning och god teknik i gymnastiska övningar. Dansen vara mellan 2 och 3,5 minuter.

  • Trampett - hopp
    I denna gren genomförs övningar med trampett och hoppbord. Trupperna visar upp olika hoppvarv som kan innehålla volter och skruvar i olika svårighetsgrad. I trampetten kan avancerade gymnaster snurra med tyngdpunkten ca 5 m över golvet.

  • Tumbling - matta
    Här genomförs voltserier av olika svårighetsgrad, både framåt och bakåt. Volterna utförs på ett sviktande golv som är 15 meter lång och 2 meter brett.

 

HGS erbjuder följande trupper.
Trupp Bas från 5 år

Trupp bas från 7 år

Trupp Bas från 9 år

Trupp 4

Trupp 3

Trupp 2

Trupp 1

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hedemora GS, 06/05 08:09 
Hedemora GS, 04/05 09:28 
Hedemora GS, 23/04 19:57 
Hedemora GS, 20/03 10:35